10% rabattkod på allt för Hundar!
T&Cs: Gäller på hela Zooplus sortiment för Hundar när du handlar hundprodukter för minst 399 Kr. Giltig mellan 01.05.2022 - 31.05.2022. Rabattkod: HUNDSHOP10

HANDLA HÄR

Svampdödande schampo till hundar

Om din hund drabbats av svamptillväxt i huden kan ett svampdödande schampo ordineras av veterinär. Här listar vi kända produkter som finns att köpa online. Några är direkt svampdödande medan andra är mer tänkt som efterbehandling ifall ditt husdjur har fått dermatit som en följd av infektionen.

Hundschampo med svampdödande egenskaper

 • TrizChlor4 Schampo

  TrizChlor4 Schampo
  TrizChlor 4 Schampo: Ett stöd för att dämpa kraftig kontaminering av bakterier och svamp i huden. TrizEDTA öppnar upp bakteriens cellvägg och ökar därmed klorhexidinets verkan på huden.Detta är ett veterinärprodukt som är tänkt att utgöra en del i en behandling och bör därför endast användas på veterinärs direkta inrådan. Så länge ditt djur använder denna produkt rekommenderas att du söker veterinärvård minst var sjätte månad. Om ditt djurs hälsotillstånd försämras under tiden bör du omgående söka veterinärrådgivning.AnvändningMotverkar oren hudAnvändningMotverkar oren hud
 • Hundschampo Espree Energee Plus, 355 ml

  Hundschampo Espree Energee Plus, 355 ml
  Espree Energee Plus är ett effektivt hundschampo som rengör även den smutsigaste hunden på ett snabbt, säkert och effektivt sätt. Schampot är tillsatt med lavendel och timjan, för att lindra infektioner i huden som orsakats av hudparasiter och svampar.
 • Espree Tea Tree & Aloe Medicated Schampo (355 ml)

  Espree Tea Tree & Aloe Medicated Schampo (355 ml)
  Tea Tree & Aloe Medicated Schampoo är ett terapeutiskt, pH-balanserat vårdande schampo. Bidrar till pälsens återställande, även intensivvård för huden. Tea treeolja är varsamt mixat med Aloe Vera, kokosolja, salicylsyra (framställs ur älgört), avokado-olja och bassiasmör. Dessa ingredienser bidrar till ett vårdande schampo för dermatit orskat av insektsbett, hot spots, mjäll och svamp, efterlämnar en mjuk päls med vacker lyster.Använd EJ på katt!AnvändningVårdande schampo för hundar, spädes 1-5
 • TrizChlor4 Spray 230 ml

  TrizChlor4 Spray 230 ml
  TrizChlor 4 Spray: Ett stöd för att dämpa kraftig kontaminering av bakterier och svamp i huden. TrizEDTA öppnar upp bakteriens cellvägg och ökar därmed klorhexidinets verkan på huden.Detta är ett veterinärprodukt som är tänkt att utgöra en del i en behandling och bör därför endast användas på veterinärs direkta inrådan. Så länge ditt djur använder denna produkt rekommenderas att du söker veterinärvård minst var sjätte månad. Om ditt djurs hälsotillstånd försämras under tiden bör du omgående söka veterinärrådgivning.AnvändningMotverkar oren hudAnvändningMotverkar oren hud
 • Avital Itch

  Avital Itch
  Avital Itch är ett rengörande och mildrande schampoo som lugnar irriterade hudbarriärer. Den avlägsnar eventuella allergener, smuts och fällpäls samt motverkar bakterietillväxt och svampbildning. Ett bra komplement vid atopier eller bakterie eller svamptillväxt.Vi atopier eller misstänkta atopier rekommenderar vi kontakt med veterinär. Bruksanvisning Vät hundens päls ordentligt, massera in schampot jämnt i pälsen så att det löddrar och även når huden. Skölj och torka pälsen och huden omsorgsfullt.

OBS! Svampdödande hundschampon är veterinärprodukter och ska utgöra en del av en behandling ordinerad av veterinär. Rådgör därför med veterinär innan du inleder en svampbehandling med ett hundschampo mot svampangrepp.

Så funkar hundschampon mot svamp

En vanlig svampdödande ingrediens är klorhexidin som motverkar och har dödande effekt på flera patogena organismer; Malassezia pachydermatis, Staphylococcus pseudintermedius, and Dermatophytes. Det har inte kunnat påvisas någon resistensutveckling hos bakterier för klorhexidin och den stannar kvar och har effekt även efter avsköljning.

Tromethamine (Disodium EDTA, USP) är en annan aktiv ingrediens som har antimikrobiell verkan. Den molekylära mekanismen är att ämnet blockerar en pump som Pseudomonas behöver för att överleva. Det förstör cellväggen genom att binda upp metalljoner och hämmar effekten av enzymer som bakterierna bär på med sårgivande egenskaper.

Produkt Klorhexidin Tromethamine
TrizChlor4 4% Ja

Källor:

https://www.dechra-us.com/Files/Files/SupportMaterialDownloads/us/TrizCHLOR_detailer.pdf