Avital hundprodukter

 • Avital Itch

  Avital Itch
  Avital Itch är ett rengörande och mildrande schampoo som lugnar irriterade hudbarriärer. Den avlägsnar eventuella allergener, smuts och fällpäls samt motverkar bakterietillväxt och svampbildning. Ett bra komplement vid atopier eller bakterie eller svamptillväxt.Vi atopier eller misstänkta atopier rekommenderar vi kontakt med veterinär. Bruksanvisning Vät hundens päls ordentligt, massera in schampot jämnt i pälsen så att det löddrar och även når huden. Skölj och torka pälsen och huden omsorgsfullt.
 • Avital Flora 60 tabletter

  Avital Flora 60 tabletter
  Avital Flora 60 tabletterDetta kosttillskott är till för att stödja den normala funktionen i tarmen och för att upprätthålla en god kvalité av tarmfloran hos både hundar och katter. Tillskottet hjälper till att förhindra och behandla magproblem såsom diarré och förstoppning.Avital Flora lugnar en irriterad tarmkanal och hjälper till att hålla matsmältningssystemet väl fungerande så att näringsämnen och vatten kan absorberas effektivt. Störningar i tarmfunktionen kan bland annat leda till näringsbrist, infektioner i tarmarna, sämre immunförsvar och viktnedgång.Doseringsangivelser:40 kg: 4 tabletter Inulin Inulin är en prebiotika som innehåller endast 25-30% energi jämfört med rent socker. Inulin stödjer bland annat den goda bakterien Lactobacillus och även bifidobakterier (mjölksyrabakterier) i tarmen. Dessutom hjälper inulin till att förbättra upptaget av kalcium, magnesium och järn i kroppen.Beta-glukan Beta-glukan bildar en skyddsfilm på tarmväggen och stödjer på så sätt kroppens normala immunförsvar och försvårar för skadlig mikrobiell vidhäftning till tarmen.Pektin Pektin är en kolhydrat som bidrar till att öka den tid under vilken maten passerar genom tarmen, så att mer vätska hinner absorberas av tarmarna. Pektin hjälper även till att återställa den normala strukturen i avföringen.Glukos Glukos ökar absorptionen av vatten och natrium från tarmen och ger energi till kroppen.
 • Avital Biotin 250 tabletter

  Avital Biotin 250 tabletter
  Avital Biotin 250 tabletterDetta kosttillskott kommer i tablettform och passar både hundar och katter. Tillskottet innehåller zink, aminosyran metionin och biotin, och det främjar frisk hud och en vacker, glansig päls. Produkten är särskilt lämplig för användning i samband med pälsfällning, vid hud- eller pälsproblem samt inför utställningar. Metionin är en essentiell aminosyra som behövs för uppbyggnaden av många proteiner i kroppen och för att behålla pälsen frisk och glänsande. Ett lågt intag av metionin kan orsaka olika problem med fodersmältningen. Zink behövs vid bildandet av hår. Zinkbrist kan tex. uppkomma om djurets foder har en alltför hög halt av spannmål. Zinkbrist visar sig som hudproblem. Biotin är viktigt för hudens och klornas välmående. Brist på biotin kan uppkomma vid högt intag av råa ägg då ämnet avidin som finns i råa ägg minskar biotin i kroppen. Symtom på biotinbrist är att huden och pälsen är i dåligt skick och djuren kan även tappa päls runt ögonen.Dosering:Tabletten kan ges direkt i djurets mun eller blandas med fodret. Se doseringsangivelser på förpackningenFörpackningstorlek:250 tabletterKosttillskott ska serveras utöver djurets ordinarie kost. Tänk på att alltid i första hand uppsöka veterinär om ditt djur blivit sjukt!
 • Avital Flora

  Avital Flora
  Avital Flora är en viktig del i hemmapoteket för hundar och katter med känsliga magar. För regelbunden behandling eller vid behov vid tex. stressade magar. Motverkar gasbildning och lugnar den irriterade matspjälkningsapparaten. Avital Flora innahåller betaglukan, pektin, glukos och inulin för att stötta funktionen och återställa balansen. Dosering Dosering beräknas i enlighet med djurets vikt. Kan användas kontinuerligt i kurer på 4-6 veckor. Vid behov kan dosen fördubblas. Under 10 kg: 1 tabletter per dag 10-20 kg: 2 tabletter per dag 20-30 kg: 3 tabletter per dag Över 40 kg: 4 tabletter per dagDosering Dosering beräknas i enlighet med djurets vikt. Kan användas kontinuerligt i kurer på 4-6 veckor. Vid behov kan dosen fördubblas. Under 10 kg: 1 tabletter per dag 10-20 kg: 2 tabletter per dag 20-30 kg: 3 tabletter per dag Över 40 kg: 4 tabletter per dag
 • Avital Calcium 200 g

  Avital Calcium 200 g
  Avital Calcium 200 gAvital Calcium är ett kosttillskott för hundar - bestående av kalcium! Tillskottet rekommenderas för hundar som har ett behov av att tillsätta extra kalcium till kosten. Några exempel på hundar som kan behöva detta är dräktiga tikar, digivande tikar, och växande valpar. Kalcium behövs för ett friskt och starkt skelett!Avital Calcium kan självklart även användas till hundar som av en eller annan anledning har en konstaterad kalciumbrist.Detta kosttillskott kommer i form av ett pulver, och ett doseringsmått medföljer i förpackningen.Se doseringsanvisning på förpackningen och kolla med din veterinär om du är osäker på vilket kosttillskott din hund behöver, eller hur mycket du ska ge per dag.Kosttillskott ska serveras utöver djurets ordinarie kost. Tänk på att alltid i första hand uppsöka veterinär om ditt djur blivit sjukt!
 • Avital Biotin

  Avital Biotin
  Avital Biotin verkar för starka klor, hud, päls. Stark innifrån och ut! Biotin från Avital innehåller metionin som är en essentiell aminosyra som bidrar till kroppens byggstenar av starka klor, hud och päls.Dosering Tablett kan ges direkt i djurets mun eller blandas i maten.Till katt ges 1/2 tablett per dag.Till Små hundraser ges 1 tablett per dag.Till hund ges 1 tablett per 10kg kroppsvikt per dag. Vid utställning eller hud- och pälsproblem hos hundar rekommenderas en kur på 4-6 veckor.DoseringTablett kan ges direkt i djurets mun eller blandas i maten.Till katt ges 1/2 tablett per dag.Till Små hundraser ges 1 tablett per dag.Till hund ges 1 tablett per 10kg kroppsvikt per dag. Vid utställning eller hud- och pälsproblem hos hundar rekommenderas en kur på 4-6 veckor.
 • Avital Itch 250 ml

  Avital Itch 250 ml
  Avital Itch 250 mlDetta schampot innehåller olja från grekisk ceder och passar till alla hundar. Hundschampot rengör och ger näring åt pälsen. Det innehåller timjanextrakt som lugnar huden och dämpar klåda, och det passar därför extra bra för hundar som har problem med kliande hud.Avital Itch Hundschampo bör användas regelbundet, minst en eller två gånger i veckan för att minska klåda och minska atopiska symtom. Efter bad, skölj och torka pälsen och huden noga.De vanligaste orsakerna till klåda hos hund är ektoparasiter, allergi, samt bakterie- och svampinfektioner. Före användning av schampot måste hunden undersökas så att man kan utesluta ektoparasiter (löss och rävskabb är de vanligaste ektoparasiterna, där skabb orsakar svår klåda).Den vanligaste hudsjukdomen som orsakar klåda hos hund är atopi (atopisk dermatit), som drabbar 10-20% av alla hundar. Atopisk hud kliar och hunden kliar tills huden blir sårig. Pälsen får sämre kvalitet och på vissa ställen kan huden bli pälslös. På de områden där klådan är som värst förtjockas huden som ett resultat av ständig yttre påverkan och sår. Vanliga ställen där klådan uppträder är öron, tassar, ben, hakan, magen, armhålorna och ljumskarna. Ihållande klåda kan också orsaka förändringar i beteendet tex. irritation. Den konstanta klådan kan leda till långvarig stress hos hunden. Orsaken till klådan bör noga utvärderas. En veterinär kan ta prov i hörselgången för att undersöka om hunden drabbats parasiter, bakterier eller svampinfektion.Om ingen annan orsak kan förklara klådan och hunden fortfarande uppvisar atopiska symtom, bör ett hudtest eller allergitest göras. För att utreda födoämnesallergi använder man sig av uteslutningsmetoden och hunden får endast äta en begränsad diet med vissa protein och kolhydrater under minst 8 veckor.Om hunden tvättas regelbundet med Avital Itch-schampot så minskar mängden kvalster, bakterier och jäst på huden och i pälsen och kan på så sätt förebygga infektioner i huden.Bruksanvisning:Blöt pälsen ordentligt, applicera schampo jämnt i pälsen och på huden så att det löddrarSkölj och torka sedan päls och hud nogaFörpackningsstorlek:250 ml
 • Avital Avident Tandborste och Tandkräm 50 ml

  Avital Avident Tandborste och Tandkräm 50 ml
  EgenskaperAtt borsta tänderna regelbundet på din hund eller katt hjälper till att effektivt förebygga och minska uppkomsten av plack, vilket minimerar risken att de drabbas av tandlossning eller parodontit. Regelbunden användning av Avital Avident tandkräm bidrar till en sund mun och tandhälsa, man stärker emaljen och motverkar uppkomst av tandsten och bakterietillväxt.Med denna tandkräm medföljer en fingertandborste som med fördel kan användas om man tycker en tandborste blir för stor i munnen.
 • Avital Nutrient 115 g

  Avital Nutrient 115 g
  Avital Nutrient passar bra att komplettera kosten med vid tex råutfodring eller för hundar som arbetar hårt, tex tjänstehundar, sporthundar, jakthundar och draghundar. Ett bra immunsystemboostande för allmänhälsan.Dosering1 måttsked/10 kg.Dosen kan fördubblas vid allvarliga bristtillstånd i 7-10 dygn.
 • Avital Vitamin C 200 g

  Avital Vitamin C 200 g
  Sammansättning: 1 sked (ca 1 g) innehållerAskorbinsyra (C-vitamin) 99%, 990 mg / gDosering: Marsvin: ½-1 mått blandas med 1 liter dricksvatten dagligen eller ¼ mått varannan dag i fodret (ca 10mg C-vitamin ( kg per dag). För dräktiga marsvin är behovet av C-vitamin dubbelt så högt som underhållsdosen. Lämplig för användning även för andra husdjur. Förvaras ej under 25 °C. Håll förpackningen tätsluten efter användning.Hundar och katter kan själva bilda (syntetisera) C-vitamin (askorbinsyra) i kroppen. Endast vissa primater (inklusive människan), marsvin, några ormar, fladdermöss och fåglar är i behov av askorbinsyra direkt via sin föda. Vi saknar ett specifikt enzym i levern som krävs för att omvandla glukos till askorbinsyra. Askorbinsyra behövs i kroppen för att tex producera eller aktivera ett brett spektrum av hormoner och för kollagensyntesen. Brist på C-vitamin (skörbjugg) kan leda till blödning i tandkött med tillhörande komplikationer, muskelförtvining, extra trötthet samt förstoppning. Vitamin C fungerar också som en antioxidant. Valpars förmåga att syntetisera C-vitamin utvecklas under de första levnadsveckorna. För hundar med nedsatt leverfunktion, kan tillskott av C-vitamin vara till hjälp. Katter och hundar bör i övrigt inte ha extra tillsatt C-vitamin i kosten då ett näringsmässigt balanserat foder ska vara tillräckligt. Det finns inga belägg för att behandling med askorbinsyra hos hund eller katt skulle minska problem som t.ex. dåliga höfter. C-vitamin har använts till försurning av urin hos katt, men dosnivåer högre än 1000 mg / katt / dag resulterade i diarré. Extra askorbinsyra till katt har också indikerat på bidragande till bildandet av urinsten/kristaller i urinblåsan. Askorbat är relativt ofarlig i stora doser, men överdosering kan leda till ett ökat behov av vitamin E.Symtom på C-vitaminbrist visar sig inom 2-3 veckor och symtomen innefattar hälta, oregelbundna rörelser, ledsvullnad, blödande slemhinnor, motvillighet till att röra sig, smärta vid beröring, depression, päls i dålig kondition, salivering, bruxism (tandgnissling), aptitlöshet och försämrad sårläkning. Marsvin som lider av brist på C-vitamin är också känsliga för infektioner, eftersom bristen försvagar immunförsvaret. Marsvin bör få tillräckligt med C-vitamin i kosten, som tex maskros, grönkål och persilja. Stressade och sjuka marsvin: C-vitamin 35-50 mg / kg per dag. Konstaterad C-vitaminbrist: 100-125 mg / kg per dag tillsammans med fodret. Extra C-vitamin kan även tillföras i dricksvattnet i en dos av 250-500 mg / l. Den nya blandningen byts var 12-24:e timme.Förpackningsstorlek 200 g = ca. 200 mått.
 • Avital Vitamin E

  Avital Vitamin E
  E-Vitamin har många fördelar, för att nämna några så verkar E-vitamin aktivt för stark hy och päls, ett starkt hjärta, friska blodkärl och ökad fertilitet. Passar aktiva hundar så som sporthundar, jakthundar men även aktiva sällskapshundar eller hundar med krävande päls. E-vitamin är mångsidigt och passar därför såklart även katter. Dosering Doseras i maten. Vuxna hundar som lever lugnt eller motionerar lätt: 1 tryck med pumpen en gång per dygn Vuxna hundar som sysslar med krävande motion: 2 tryck med pumpen en gång per dygn Hundar under ett års ålder: 1 tryck med pumpen en gång per dygn Djur i avelsbruk samt dräktiga och diande djur: 3 tryck med pumpen en gång per dygn Katter: 1 tryck med pumpen en gång i veckanDosering Doseras i maten. Vuxna hundar som lever lugnt eller motionerar lätt: 1 tryck med pumpen en gång per dygn Vuxna hundar som sysslar med krävande motion: 2 tryck med pumpen en gång per dygn Hundar under ett års ålder: 1 tryck med pumpen en gång per dygn Djur i avelsbruk samt dräktiga och diande djur: 3 tryck med pumpen en gång per dygn Katter: 1 tryck med pumpen en gång i veckan
 • Avital Calcium

  Avital Calcium
  Avital Calcium kan ges som komplettering vid tex. råkost utfodring eller kalciumbrist. Rådgör gärna med nutritionist eller veterinär. Dosering Se förpackning för detaljerade doseringsinstruktioner.Dosering Se förpackning för detaljerade doseringsinstruktioner.
 • Avital Avident Tandborste och Tandkräm 50 ml

  Avital Avident Tandborste och Tandkräm 50 ml
  Håll munhälsan i schack med Avital Avident Tandkräm!Regelbunden tandborstning är ett mycket effektivt sätt att förebygga och reducera plack och tandsten på och därmed minska sannolikheten för att hunden eller katten drabbas av parodontit eller tandlossning, eller andra sjukdomar till följd av detta.Avital Avident Tandkräm är en effektiv och vårdande tandkräm som vid regelbunden användning bidrar till en god mun- och tandhälsa genom att borsta rent tänderna, stärka emaljen, motverka bakterietillväxt och förhindra uppkomsten av tandsten. Använd tandkrämen tillsammans med den medföljande fingertandborsten för bästa resultat. Tänk på att byta tandborste med jämna mellanrum - precis som du gör till dig själv!Avital Avident hydrerad kiseldioxid och natriummonofluorfosfat som slipar bort bakterielagret från tänderna, stärker tandemaljen och motverkar karies och hålbildning, kavitation.Tandkrämen innehåller även zinkcitrat och cetylpyridiniumklorid som hindrar bakterietillväxt.Tandkrämens fräscha smak kommer ifrån eteriska oljor som även hjälper till att hämma tillväxten av bakterier i munnen.Användning:Placera en dos med tandkräm på djurets tänder och/eller tandkött. Massera sedan mycket försiktigt tänder och tandkött och se till att gnida runt tandkrämen ordentligt så att den vidrör alla ytor. Både själva borstningen, att du vidrör tänderna, och tandkrämen i sig hjälper till att ta bort smuts och förbättra munhälsan. Du behöver inte skölja munnen på ditt djur efter tandborstningen, men givetvis så ska friskt rent vatten alltid finnas tillgängligt!För bästa resultat - borsta varje dag!Varför ska jag borsta min hund eller katts tänder?Regelbunden tandborstning har flera fördelar både för dig och din hund/katt. Genom att upprätthålla en god tandhälsa och munhygien så ökar du din hunds/katts välmående i grunden och minskar risken för att den drabbas av t.ex. inflammationer. Hos oss människor är det inte ovanligt att tandvärk drar med sig förkylning eller feber - samma sak kan hända din hund eller katt. Tandborstning motverkar följande:Dålig andedräktInflammerat tandköttPlack och tandstenBakterietillväxtTandborstning minskar även risken för parodontit och tandlossning hos din hund eller katt.Tänk på att det aldrig är för sent att börja borsta tänderna på ditt djur! Regelbunden tandborstning hjälper till att återställa balansen i munnen och läka redan inflammerat tandkött.Det finns många kosttillskott på marknaden som förbättrar hundens/kattens munhälsa, men kom ihåg att tandborstning aldrig helt går att ersätta!
 • Avital Nutrient 115 g

  Avital Nutrient 115 g
  Avital Nutrient 115 gDetta kosttillskottet innehåller nyttiga vitaminer och mineraler som din hund behöver för att upprätthålla god hälsa och vigör.Tillskottet kommer i form av ett pulver och kan ges om din hund har brist på någon vitamin eller mineral. Vitaminbrist kan konstateras genom en rad olika symptom - uppsök alltid en veterinär om du misstänker att din hund saknar något i sin kost, eller lider brist på något.Avital Nutrient innehåller en massa olika vitaminer och mineraler såsom exempelvis Vitamin A, C, D, E och flera B-vitaminer.Tillskottet innehåller även exempelvis kalcium, biotin, folsyra, zink, järn och betakaroten.För en god allmänhälsa behöver hundar, precis som vi människor, få i sig en god balans av nyttiga näringsämnen. Ibland kan de, precis som vi, behöva ett tillskott för att säkerställa denna balansen.Dosering:Se doseringsangivelser på förpackningenKosttillskott ska serveras utöver djurets ordinarie kost. Tänk på att alltid i första hand uppsöka veterinär om ditt djur blivit sjukt!
 • Avital Vitamin E 100 ml

  Avital Vitamin E 100 ml
  Hög halt av naturligt ?-tokoferol (200 lU / ml) i flytande formPraktisk pumpflaska som räcker till fler än 60 pumptryckningarTillverkad i Finland under högklassig produktutvecklingSammansättning:Vetegroddsolja, D-a-tokoferolNäringstillsatser: Vitamin E (D-?-tokoferol) 134 till 200 mg / l.Dosering: Vuxen hund i vila eller lätt träning, hund yngre än 1 år: 1 pumptryck/dag. Vuxen hund i krävande arbete: två pumptryckningar dagligen. Avelsdjur, dräktiga eller digivande hundar: 3 pumptryck/dag. Ska ges i samband med utfodring. Det dagliga behovet av vitamin E för hundar är ca 75 IE per kg kroppsvikt per dag. När naturligt ?-tocopherol används minskar behovet (för-hållandet mellan racemiskt och naturligt är ca 2:1). Vitamin E är avsett att ges som en kur eller enligt ordination från veterinär.Vitamin E är ett fettlösligt vitamin som fungerar som en antioxidant i kroppen och som skyddar kroppens celler mot effekterna av fria syreradikaler. Naturligt vitamin E är den mest kraftfulla formen av vitamin E. Vitamin E är särskilt fördelaktigt för djur som arbetar hårt, avelsdjur samt dräktiga och digivande djur.Naturligt vitamin E absorberas och transporteras till vävnader mer effektivt än syntetiskt vitamin E. Tillskott av vitamin E är av stor nytta för den aktiva hunden, liksom växande och äldre hundar samt djur i avel. Hårt arbetande hundar behöver vitamin E tillskott eftersom fria radikaler genereras i kroppen till följd av tung fysisk ansträngning. Fria radikaler och reaktiva syreföreningar kan orsaka mus-kelskador och trötthet. Vitamin E förbättrar cellernas funktion och motståndskraft och muskler skyddas från fria radikaler. Hundar som används i avel kan också behöva extra vitamin E pga de extra påfrestningarna. Dräktiga tikar har ett högre behov av vitamin E eftersom tiken även behöver vitaminer till fostrets tillväxt och utveckling. Vitamin E spelar en viktig roll för immunsy-stemets funktion och utveckling. Vitamin E har även visat sig stärka immunförsvaret, särskilt hos djur som lider av sjukdomar i immunsystemet eller som har nedsatt immunförsvar. Vitamin E kan också vara till nytta för de hundar som lider av artros därför att vitamin E minskar accelerationen av nedbrytningen av ledbrosk samt kan lindra smärtan. Även lever- och hjärtsjuka hundar re-kommenderas vitamin E-tillskott på grund av dess antioxidanta egenskaper.Hållbarhet: 24 månader. Förvaras vid högst 25°C. Flaskan är försedd med ett dropplås. Stäng detta dropplås efter varje användningstillfälle. Flaskans speciella design skyddar fettsyrorna från oxidation (härskning). Springan i botten på flaskan möjliggör en nödvändig ventilation i flas-kan. Öppnad flaska skall användas inom 3 månader. Förpackningsstorlek 100 ml = minst 60 pumpslag.
 • Avital Laxolja (100 ml)

  Avital Laxolja (100 ml)
  100% norsk laxolja för både hund och katt!Laxoljans Omega-3 fettsyror har goda effekter på hunden eller kattens hälsa. Några av de goda effekterna bidrar till glansig päls, frisk hud, välfungerande leder samt håller hunden eller katten allmänt pigg. Avital laxolja genomgår en speciell process där de värdefulla Omega-3 fettsyrorna och antioxidanten astaxantin bevaras.Näringsämnen: Protein: 0% Fiber: 0% Fett: 100% varav Omega-3-fettsyror 15% EPA (eikosapentaensyra) 3% DHA (dokosahexaensyra), 4% DPA (dokosahexaensyra) 1,5% varav Omega-6-fettsyror 10%Dosering: Vikt/Daglig dos mindre än 5 kg: 2,5 ml 5-15 kg: 5,0 ml 15-30 kg: 10,0 ml mer än 30 kg: 15,0 mFörvaring:Mörk och svalt. Bäst före: Se bästföredatum på locket. Använd inom tre månader efter att förpackningen öppnats.
 • Avital Nutrient Plus 85 g

  Avital Nutrient Plus 85 g
  Avital Nutrient Plus 85 gAvital Nutrient Plus är ett kosttillskott i pulverform, som passar för hundar. Tillskottet hjälper till att främja hundens skelett, leder och klor. Avital Nutrient Plus innehåller bland annat kalcium och kondroitinsulfat som är bra för hundens skelett och leder. Det innehåller också en rad olika vitaminer och mineraler som främjar en god allmänhälsa och vigör!Kosttillskottet arbetar för att stötta bildandet av olika typer av vävnader i kroppen, exempelvis huden. Tillskottet stöttar också bildningen av kollagen som främjar friska och starka leder!Dosering:Se doseringsangivelser på förpackningenKosttillskott ska serveras utöver djurets ordinarie kost. Tänk på att alltid i första hand uppsöka veterinär om ditt djur blivit sjukt!
 • Avital Flex (300 g)

  Avital Flex (300 g)
  Avital Flex-pulver rekommenderas till växande hundar, stora raser, äldre hundar samt hundar med tex. en ökad risk för artros eller skador på leden.Sammansättning:1000 mg glukosaminhydroklorid600 mg kondroitinsulfat200 mg MSM100 mg askorbinsyra (100%)2100 mg maltodextrinDosering: Under de första 6 veckorna:< 15 kg: ½ mått / dag15-30 kg: 1 mått / dag30-45 kg: 1 ½ mått / dag> 45 kg: 2-3 mått / dagDoseringen kan sedan halveras till underhållsdos efter 6 veckor.Glukosamin och kondroitin bidrar till att bygga upp ett friskt ledbrosk. Organiskt svavel (MSM) och C-vitamin behövs vid bildning av kollagen som friskt ledbrosk består av.Glukosamin är ett aminosocker som fungerar som byggnadsmaterial till friskt ledbrosk. Glukosamin absorberas väl i mag-tarmkanalen (87%). Glukosamin är viktig för att smörjningen av lederna fungerar som den ska samt att den förbättrar smörjningen. Kondroitin är glukosaminoglykaner, som förekommer i broskkollagenstrukturen. Det håller brosket flexibelt, binder vatten och skyddar lederna från nedbrytande enzymer. Dessutom har kondroitin samma funktioner som glukosamin med förbättrad smörjning av lederna. Kondroitin hjälper även hundar vars leder ansträngs vid tex. hårt arbete.Förpackning 140 g = ca 30 doseringsskedar.
 • Avital Laxolja (100 ml)

  Avital Laxolja (100 ml)
  Avital Laxolja har många fördelar, det verkar positivt för många funktioner i kroppen. För att nämna några så verkar Omega3 och 6 för att smörja leder, frisk hud och päls med mera. Det är även inflammationsdämpande, innehåller superantioxidanten astaxantin som även verkar för ökad återhämning efter fysisk ansträngning. Kan med fördel ges runt fällning för att skynda på processen. Omega3 och Omega6 är mångsidigt och passar därför såklart även katter. Att hälla flytande laxolja kan även vara ett bra knep för att få kräsna hundar att äta.DoseringUnder 5 kg: 2,5 ml per dag15-30 kg: 10,0 ml perdagÖver 30 kg: 15,0 ml per dagDosering Under 5 kg: 2,5 ml per dag15-30 kg: 10,0 ml perdagÖver 30 kg: 15,0 ml per dag
 • Avital Flex Tablett

  Avital Flex Tablett
  Avital Flex passar hundar och katter i alla åldrar. Med atrosförebyggande ämnen stöttar Avital Flex den hårt arbetande hunden, den överaktiva valpen eller den slitna senioren. DoseringDoseringsangivelser nedan gäller för de första sex veckorna, dosering kan sedan halveras som underhållsdoser.Hundar, under 15 kg: 1 tabletter per dagHundar, mellan 15-30 kg: 2 tabletter per dagHundar, mellan 30-45 kg: 3 tabletter per dagHundar, över 45 kg: 4-6 tabletter per dagFullvuxen katt: 1 tablett per dagDosering Doseringsangivelser nedan gäller för de första sex veckorna, dosering kan sedan halveras som underhållsdoser.Hundar, under 15 kg: 1 tabletter per dagHundar, mellan 15-30 kg: 2 tabletter per dagHundar, mellan 30-45 kg: 3 tabletter per dagHundar, över 45 kg: 4-6 tabletter per dagFullvuxen katt: 1 tablett per dag
 • Avital Nutrient Plus 85 g

  Avital Nutrient Plus 85 g
  Avital Nutrient Plus är ett multi-tillskott med extra vitaminer, mineraler,spårämnen för att stötta allmänhälsan.Dosering1 måttsked/10 kg, blandas i maten två gånger per vecka.Dosen kan användas kontinuerligt vid behov.
 • Avital Flex (140 g)

  Avital Flex (140 g)
  Avital Flex-pulver rekommenderas till växande hundar, stora raser, äldre hundar samt hundar med tex. en ökad risk för artros eller skador på leden.Sammansättning:1000 mg glukosaminhydroklorid600 mg kondroitinsulfat200 mg MSM100 mg askorbinsyra (100%)2100 mg maltodextrinDosering: Under de första 6 veckorna:< 15 kg: ½ mått / dag15-30 kg: 1 mått / dag30-45 kg: 1 ½ mått / dag> 45 kg: 2-3 mått / dagDoseringen kan sedan halveras till underhållsdos efter 6 veckor.Glukosamin och kondroitin bidrar till att bygga upp ett friskt ledbrosk. Organiskt svavel (MSM) och C-vitamin behövs vid bildning av kollagen som friskt ledbrosk består av.Glukosamin är ett aminosocker som fungerar som byggnadsmaterial till friskt ledbrosk. Glukosamin absorberas väl i mag-tarmkanalen (87%). Glukosamin är viktig för att smörjningen av lederna fungerar som den ska samt att den förbättrar smörjningen. Kondroitin är glukosaminoglykaner, som förekommer i broskkollagenstrukturen. Det håller brosket flexibelt, binder vatten och skyddar lederna från nedbrytande enzymer. Dessutom har kondroitin samma funktioner som glukosamin med förbättrad smörjning av lederna. Kondroitin hjälper även hundar vars leder ansträngs vid tex. hårt arbete.Förpackning 140 g = ca 30 doseringsskedar.
 • Avital Vitamin C

  Avital Vitamin C
  C-Vitamin har många fördelar och är livsviktigt för många funktioner i kroppen. För att nämna några så verkar C-vitamin aktivt för en sund aktivering och produktion av hormoner, kollagensyntesen. Det finns många fördelar med att ge c-vitamin till unga växande hundar, speciellt tikar för att undvika urinvägsinfektioner. C-vitamin är mångsidigt och passar därför såklart även katter. Dosering Marsvin: 0,5-1 måttskedar, blandas i 1 liter dricksvatten dagligen eller 1/4 måttsked vartanant dygn med fodret. Dräktiga marsvin har fördubblat behov av C-vitamin. Hundar och katter: Max 0,5 måttsked per dag.Dosering Marsvin: 0,5-1 måttskedar, blandas i 1 liter dricksvatten dagligen eller 1/4 måttsked vartanant dygn med fodret. Dräktiga marsvin har fördubblat behov av C-vitamin. Hundar och katter: Max 0,5 måttsked per dag.
 • Avital Flex (300 g)

  Avital Flex (300 g)
  Avital Flex passar hundar och katter i alla åldrar. Med atrosförebyggande ämnen stöttar Avital Flex den hårt arbetande hunden, den överaktiva valpen eller den slitna senioren. DoseringDoseringsangivelser nedan gäller för de första sex veckorna, dosering kan sedan halveras som underhållsdoser.Hundar, under 15 kg: 0,5 mått per dagHundar, mellan 15-30 kg: 1 mått per dagHundar, mellan 30-45 kg: 1,5 mått per dagHundar, över 45 kg: 2-3 mått per dagFullvuxen katt: 0,5 mått per dagDosering Doseringsangivelser nedan gäller för de första sex veckorna, dosering kan sedan halveras som underhållsdoser.Hundar, under 15 kg: 0,5 mått per dagHundar, mellan 15-30 kg: 1 mått per dagHundar, mellan 30-45 kg: 1,5 mått per dagHundar, över 45 kg: 2-3 mått per dagFullvuxen katt: 0,5 mått per dag
 • Avital Flex 150 tabletter

  Avital Flex 150 tabletter
  Avital Flex tabletter rekommenderas till växande hundar, stora raser, äldre hundar samt för sällskapsdjur med en ökad risk för artros eller skador på leden.Sammansättning: 500 mg glukosaminhydroklorid 300 mg kondroitinsulfat 100 mg MSM 50 mg askorbinsyra (100%) 17 mg hydroxipropylcellulosaVikten på hunden: > 15 kg: 1 tablett / dag 15-30 kg: 2 tabletter / dag 30-45 kg: 3 tabletter / dag mer än 45 kg: 4-6 tabletter / dag Doseringen kan sedan halveras till underhållsdos efter 6 veckor.Glukosamin och kondroitin bidrar till att bygga upp ett friskt ledbrosk. Organiskt svavel (MSM) och C-vitamin behövs vid bildning av kollagen som friskt ledbrosk består av.Glukosamin är ett aminosocker som fungerar som byggnadsmaterial till friskt ledbrosk och är viktig för att smörjningen av lederna fungerar som den ska samt att den förbättrar smörjningen. Glukosamin absorberas väl i mag-tarmkanalen (87%). Kondroitin är glukosaminoglykaner, som förekommer i broskkollagenstrukturen. Det håller brosket flexibelt, binder vatten och skyddar lederna från nedbrytande enzymer. Dessutom har kondroitin samma funktioner som glukosamin med förbättrad smörjning av lederna. Kondroitin hjälper även hundar vars leder ansträngs vid tex. hårt arbete.Förpackning 150 tabletter.
 • Avital Flex (140 g)

  Avital Flex (140 g)
  Avital Flex passar hundar och katter i alla åldrar. Med atrosförebyggande ämnen stöttar Avital Flex den hårt arbetande hunden, den överaktiva valpen eller den slitna senioren. DoseringDoseringsangivelser nedan gäller för de första sex veckorna, dosering kan sedan halveras som underhållsdoser.Hundar, under 15 kg: 0,5 mått per dagHundar, mellan 15-30 kg: 1 mått per dagHundar, mellan 30-45 kg: 1,5 mått per dagHundar, över 45 kg: 2-3 mått per dagFullvuxen katt: 0,5 mått per dagDosering Doseringsangivelser nedan gäller för de första sex veckorna, dosering kan sedan halveras som underhållsdoser.Hundar, under 15 kg: 0,5 mått per dagHundar, mellan 15-30 kg: 1 mått per dagHundar, mellan 30-45 kg: 1,5 mått per dagHundar, över 45 kg: 2-3 mått per dagFullvuxen katt: 0,5 mått per dag